Nemzedékről nemzedékre 2019.09.09.

Malenkij robot- Az oroszoknak legyen mondva...
00:00:51
A szökés
00:08:30
Jegyrendszer, infláció, feketézés
00:16:07
Órásság - Ki az órásmester, ki az óraműves és ki az órarestaurátor?
00:29:00
Hol van az óra lelke?
00:37:51
Megoldani a szinte lehetetlent - Németország
00:45:25

Mai műsorunkban  •  Szájról szájra 3.

"Nem mese az gyermek,..." - Arany Jánostól származik a híres idézet. Váradi József mesél,  izgalmasabbnál izgalmasabb történetekkel visszakerülünk a régi Biára. 2. rész

Forgatás helyszíne:     Otthona

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:     Túri Erzsébet

Operatőr-vágó:          Marlok Barbara, Pataki Béla

Malenkij robot- Az oroszoknak legyen mondva...

Hóban-fagyban-sárban árkot ásni egy férfinak is sok, nemhogy egy éppen cseperedő fiúnak. Nem babra ment a játék, lőttek is.

A szökés

A háborús csapategységek nagy igazsága volt, hogy igyekezni kell konyhába vagy annak közelébe kerülni, mert sokkal nagyobb az esély az életben maradásra. De van-e lehetőség a szökésre is? És mi van a batyuban?

Jegyrendszer, infláció, feketézés

A nehéz háborús helyzet még közelebb hozta a faluban az embereket. Mennyi só ér egy kiló lisztet, mit kell adni egy zsibáért? Életben maradni pedig muszáj.

Órásság - Ki az órásmester, ki az óraműves és ki az órarestaurátor?

A háború nyomait magán viseli az ország, a központi posta is. Mi köze egy magas rangú postatisztnek az órássághoz? Nem mindegy, hogy valaki órás, óraműves vagy órarestaurátor? Nagyon nem.

Hol van az óra lelke?

Aki valamit lélekkel csinál, egyszer csak azt veszi észre, hogy amivel foglalkozik, annak is van lelke. Hol van az óra lelke? Mit mutat az időn kívül az órák világa?

Megoldani a szinte lehetetlent - Németország

Sikerül-e életre kelteni egy Rákóczi korabeli órát? Vasfüggöny és német ajánlat. Gondolta-e a kis Váradi Józsi, amikor a lombfűrészével még a tóparton játszott, hogy az NSZK (Nyugat-Németország) egyik leghíresebb főrestaurátora tart igényt hosszú évekig a munkájára?

Legfrissebb adások

Mai műsorunkban • Gólpassz - Alistáli falunapok 2019. • Hangulatképek Alistálból • "Teszemazt" Mami • Kirándulás Alistál környékén • Gyergyóremete és a víz • Hello Kiti! - A 15 éves • Jorgos és művész barátai (Kiti) a biatorbágyi városünnepen - részlet Gólpassz - Alistáli falunapok 2019. A 2012 óta tartó alistáli testvérvárosi kapcsolatok
Mesélő-zenélő műsorunkban • PMAMI - Növendéki előadások - Bodnár Álmos - trombita • Nagy Dániel - marimba, vibrafon • Gömöri táncok - Barackmag néptánccsoport - Kamprath: 5 jazz epizódjából Előadja: Bodnár Álmos - trombita, zongorán kísér: Székely István - Két magyar tánc - Nagy Dániel - marimba, vibrafon Felkészítő tanár: Juhász Balázs - Gömöri
Mai műsorunkban • Szájról szájra 2. "Nem mese az gyermek,..." - Arany Jánostól származik a híres idézet. Váradi József mesél, izgalmasabbnál izgalmasabb történetekkel visszakerülünk a régi Biára. Forgatás helyszíne: Otthona Készítette: Völgyhíd TV, Biatorbágy Szerkesztő-riporter: Túri Erzsébet Operatőr-vágó: Marlok Barbara, Pataki Béla Biaiak és

Régebbi adások