Nemzedékről nemzedékre 2019.09.09.

Malenkij robot- Az oroszoknak legyen mondva...
00:00:51
A szökés
00:08:30
Jegyrendszer, infláció, feketézés
00:16:07
Órásság - Ki az órásmester, ki az óraműves és ki az órarestaurátor?
00:29:00
Hol van az óra lelke?
00:37:51
Megoldani a szinte lehetetlent - Németország
00:45:25

Mai műsorunkban  •  Szájról szájra 3.

"Nem mese az gyermek,..." - Arany Jánostól származik a híres idézet. Váradi József mesél,  izgalmasabbnál izgalmasabb történetekkel visszakerülünk a régi Biára. 2. rész

Forgatás helyszíne:     Otthona

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:     Túri Erzsébet

Operatőr-vágó:          Marlok Barbara, Pataki Béla

Malenkij robot- Az oroszoknak legyen mondva...

Hóban-fagyban-sárban árkot ásni egy férfinak is sok, nemhogy egy éppen cseperedő fiúnak. Nem babra ment a játék, lőttek is.

A szökés

A háborús csapategységek nagy igazsága volt, hogy igyekezni kell konyhába vagy annak közelébe kerülni, mert sokkal nagyobb az esély az életben maradásra. De van-e lehetőség a szökésre is? És mi van a batyuban?

Jegyrendszer, infláció, feketézés

A nehéz háborús helyzet még közelebb hozta a faluban az embereket. Mennyi só ér egy kiló lisztet, mit kell adni egy zsibáért? Életben maradni pedig muszáj.

Órásság - Ki az órásmester, ki az óraműves és ki az órarestaurátor?

A háború nyomait magán viseli az ország, a központi posta is. Mi köze egy magas rangú postatisztnek az órássághoz? Nem mindegy, hogy valaki órás, óraműves vagy órarestaurátor? Nagyon nem.

Hol van az óra lelke?

Aki valamit lélekkel csinál, egyszer csak azt veszi észre, hogy amivel foglalkozik, annak is van lelke. Hol van az óra lelke? Mit mutat az időn kívül az órák világa?

Megoldani a szinte lehetetlent - Németország

Sikerül-e életre kelteni egy Rákóczi korabeli órát? Vasfüggöny és német ajánlat. Gondolta-e a kis Váradi Józsi, amikor a lombfűrészével még a tóparton játszott, hogy az NSZK (Nyugat-Németország) egyik leghíresebb főrestaurátora tart igényt hosszú évekig a munkájára?

Legfrissebb adások

Mai műsorunkban • A falu disznótora - Zenés összeállítás • A falu disznótora, színpadi műsorok: Biatorbágyi Népdalkör • A falu disznótora színpadi műsorok: Gyermektánccsoportok • A falu disznótora, színpadi műsorok: Szakály Mátyás Férfikórus - részlet A falu disznótora - Zenés összeállítás Idén is részesei lehettünk az immár hagyományos biatorbágyi
Mai műsorunkban • A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Misszió keresztje • Főiskola Biatorbágyon - Egyedül az Írás • "Aki meghátrál, abban nem gyönyörködik az én lelkem..." • Zenés áhitat a biai református templomban - részlet A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Misszió keresztje A Torbágyi Szűz Mária Szent Neve templomba érkezett a
Mai műsorunkban • Évnyitó székely bál • A budajenői székelyek vendégjátéka - részlet Évnyitó székely bál A Biatorbágyi Székely Kulturális Egyesület évnyitó bálja. Forgatás helyszíne: JFMK, Nagyterem Készítette: Völgyhíd TV, Biatorbágy Operatőr-vágó: Pataki Béla Hangtechnikus: Lászlóffy Péter A budajenői székelyek vendégjátéka - részlet Részlet a

Régebbi adások