Visszapillantó tükör 2018.05.16.

Elmúlt heti műsorainkból • Biatorbágyi kalászok - Helytörténeti kiadvány  •  Virágvásár •  A sportok királynője a Kolozsvári utcai pályán • Rajt és cél: Biatorbágy - Budavidék Zöldút bringatúra • Jártas Mester Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet • Memória Café - Demens a családban - hol és hogyan találok segítséget? - részlet • IV. Szkólák találkozója - részlet • A Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar és a Sóskúti Ifjúsági Zenekar közös koncertje — Tavaszi hangverseny - részletek

 

 

Biatorbágyi kalászok - Helytörténeti kiadvány

Dr. Palovics Lajos "Biatorbágy a kezdetektől az önkormányzatiságig" című könyvének bemutatóján jártunk. A könyv a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány gondozásában jelent meg Biatorbágy Önkormányzatának támogatásával.

Forgatás helyszíne:     JFMK

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:    Talabér Ágnes

Operatőr-vágó:     Magai Miklós

 

Virágvásár

(04:25)  Biatorbágy Város Önkormányzata idén is megrendezte a településünk köztereinek szépítését szolgáló, hagyományos lakossági palántavásárt.

Forgatás helyszíne:     JFMK

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:    Tóthné Magasföldi Rózsa

Operatőr-vágó:     Pataki Béla

 

A sportok királynője a Kolozsvári utcai pályán

(07:22) Nem mindennapi verseny megrendezésének lehetőségét kapta meg Biatorbágy. Mintegy 400 gyerek mérte össze erejét-ügyességét a Kolozsvári utcai pályán az atlétika diákolimpia körzeti döntőjében.

Forgatás helyszíne:     Kolozsvári utcai sportpálya

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:     Túri Erzsébet

Operatőr:    Marlok Barbara

Vágó:    Marlok Barbara, Pataki Béla

 

Rajt és cél: Biatorbágy - Budavidék Zöldút bringatúra

(14:28) A bringatúra házigazdája ebben az évben a Biatorbágyi Természetbarát és Kerékpáros Egyesület volt. Biciklisek a környező településekről is csatlakoztak.

Forgatás helyszíne:    Biatorbágy

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:     Talabér Ágnes

Operatőr-vágó:      Marlok Barbara

 

Jártas Mester Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet

(18:32)  Nyugdíjasként is aktív dolgozó? Milyen lehetőségek vannak a munkaerő piacon? Ebben is támogatást nyújt a szövetkezeti tagság.

Forgatás helyszíne:    JFMK, Kiállító terem

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:     Talabér Ágnes

Operatőr-vágó:      Pataki Béla

 

Memória Café - Demens a családban - hol és hogyan találok segítséget? - részlet

(20:57)  A beszélgetést indító előadást Jobbágy Mária mentálhigiénikus, az újpalotai Alzheimer Café szervezője tartotta. A program szakmai támogatója a Boldog Gizella Alapítvány.

Forgatás helyszíne:    JFMK, Kiállító terem

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Operatőr-vágó:      Marlok Barbara, Pataki Béla

 

IV. Szkólák találkozója - részlet

(32:12)  Már negyedszer rendezték meg a Torbágyi Szűz Mária Neve templomban a szkólák, azaz az énekes iskolák találkozóját. Az énekesek Gödöllőről, Máriabesnyőről, Budapestről, Zsámbékról érkeztek, együtt énekeltek a vesperáson és az azt követő szentmisén Biatorbágy énekes iskolásaival, a Czuczor iskolásokkal.

Forgatás helyszíne:     Torbágyi Szűz Mária Neve Római Katolikus Templom

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Operatőr-vágó:      Marlok Barbara, Pataki Béla

 

A Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar és a Sóskúti Ifjúsági Zenekar közös koncertje — Tavaszi hangverseny - részletek

(44:24)  Az idén a biatorbágyi és a sóskúti fúvósok hagyományos tavaszi hangversenyét Sóskúton, az Andretty Károly Általános és Művészeti Iskola Tornacsarnokában tartották. Az év folyamán az együttes teljes egészében csak ezen a helyen és rendezvényen szerepel. Mint mindig a koncertnek most is rendkívül nagy sikere volt.

Forgatás helyszíne:  Sóskút, Andretty Károly Általános és Művészeti Iskola Tornacsarnok

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Operatőr:     Marlok Barbara, Pataki Béla

Vágó:     Pataki Béla

Legfrissebb adások

A Kultúridő tartalmából: Nyitott templom, üzenetek és zene három országból • A restaurálás lépései - 2. rész • Üzenetek - Magyar Judit Mária képző- és alkotóművész kiállítása • Hárman három országból a Juhász Ferenc Művelődési Központ színpadán - 2. rész A restaurálás lépései - Baracza Szabolcs előadása - 2. rész (01:00) Az Ars Sacra Fesztivál első
Mai műsorunkban • A Torbágyi Szűz Mária Szent Neve Templom • A torbágyi katolikus templom felújítása • A Nepomuki Szent János mellékoltár helyreállítása • A főoltár helyreállítása is megtörtént • A restaurálás lépései - Baracza Szabolcs előadása - 1. rész A torbágyi katolikus templom felújítása A Torbágyi Szűz Mária Szent Neve templom felújításán
Műsorunkban • Érdekességek természeti és épített környezetünkről - előadássorozat - 4. rész Érdekességek természeti és épített környezetünkről - 4. rész Nem is gondolnánk, hogy mennyi érték vesz körül bennünket. A reflektorfényt most ezekre irányítjuk az előadássorozat folytatásával. Dr. Balogh Ágnes és Fekete J. Csaba előadása a Sándor-Metternich

Régebbi adások