Zsengék összeállításunk tartalma: • Szülőföldön magyarul – Oktatási Konferencia Gyergyóremetén • Biatorbágyi táncosok a “Felszállott a páva” elődöntőjében • Mikulásfutás • Menthet-e életet egy 13 éves? – elsősegélynyújtó tanfolyam és verseny a Ritsmannban • Csendes Csodák Versmondó Találkozó – Versmondó gyerekek 3. rész

 

 

Szülőföldön magyarul – Oktatási Konferencia Gyergyóremetén

A három napos konferenciasorozatnak idén Gyergyóremete adott helyszínt. A négy község: Alistál, Biatorbágy, Nagydobrony és Gyergyóremete pedagógusai egy mélyrehatóan sokszínű rendezvénysorozaton ismerkedhettek egymással és a pedagógusi pálya új kihívásaival a modern világban.

Forgatás helyszíne:  Gyergyóremete

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:   Magai Miklós

Operatőr-vágó:   Noll-Batek Kristóf

 

Biatorbágyi táncosok a “Felszállott a páva” elődöntőjében

(15:21) A biatorbágyi Barackvirág Néptáncegyüttes és szólistája Cserei Hunor a Felszállott a Páva tehetségkutató verseny elődöntőjében szerepeltek!

Forgatás helyszíne:  Biatorbágyi Általános Iskola

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:   Fischer Monika

Operatőr-vágó:   Marlok Barbara

 

Mikulásfutás

(18:04) Mint 2000 óta minden évben, az adventet várva idén is megrendezte a Csendes Csodák Térségi Versmondó Találkozót a Biatorbágyi Ökumenikus Művelődési Egyesület. A gyerekek két korcsoportban szavaltak a magyar irodalom gyöngyszemeiből.

Forgatás helyszíne:  Biatorbágy, Iharos

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:   Magai Miklós

Operatőr-vágó:   Noll-Batek Kristóf

 

Menthet-e életet egy 13 éves? – elsősegélynyújtó tanfolyam és verseny a Ritsmannban

(21:47) Egy 12-13 éves is menthet életet, ha felkészítik rá. Dr. Juhász Zsuzsa iskolaorvos kezdeményezésére példaértékű összefogás jött létre a Ritsmann iskolában. Az iskola beépítette a tanrendjébe az elsősegélynyújtást, a Vöröskereszt Biatorbágyi Szervezete és a város önkormányzata pedig támogatta, végül a gyerekek számot adtak tudásukról egy háziverseny keretében. Két hetedikes mellett egy hatodikos csapat is továbbjutott a területi versenyre.

Forgatás helyszíne:  Ritsmann Iskola

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:   Túri Erzsébet

Operatőr-vágó:   Marlok Barbara

 

Csendes Csodák Versmondó Találkozó – Versmondó gyerekek 3. rész

(26:44) A Csendes Csodák című versmondó találkozó idén újra Biatorbágyon a Juhász Ferenc Művelődési Központban került megrendezésre. A barátságos versengésben az első osztálytól egészen a felnőtt kategóriáig képviseltették magukat a szavalók.

Forgatás helyszíne:  JFMK, Nagyterem

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Operatőr-vágó:  Magai Miklós

Hangtechnikus:  Csordás Zoltán