Kultúridő 2017.11.09.

A Kultúridő tartalmából: • Irodalmi teaház Kiss Eszterrel - Karinthy Frigyes • Gyűjtés Kárpátaljáért • Egy este Juhász Ferenccel - "A halhatatlanságra vágyó királyfi"  • "Csillaggal behintett terek" - Kisteleki Dóra grafikusművész kiállítása • Kérdések, problémák és megoldások a családban - Beszélj úgy! - II. Szülői est • Testvértelepülések az oktatásért, nevelésért, ifjúságért nagydobronyi konferencia összefoglalója • A gyermeki szorongások látható és láthatatlan jelei - Dr. Konta Ildikó előadásának összefoglalója • Kárpátaljaiak Kárpátaljáért - Teljes műsor 3. rész

 

 

Irodalmi teaház Kiss Eszterrel - Karinthy Frigyes

"Én nevettetek, de rajtam ne nevessenek." Az irodalmi teaházban Kiss Eszter és Karinthy Frigyes várták az érdeklődőket.

Forgatás helyszíne:  JFMK, Kiállító terem

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:   Fischer Monika

Operatőr-vágó:   Marlok Barbara

 

Egy este Juhász Ferenccel - "A halhatatlanságra vágyó királyfi"

(03:08) Steinmacher Kornélia irodalomtörténész "A halhatatlanságra vágyó királyfi" című Juhász Ferenc eposz aktualitásáról, mondanivalójáról, értelmezéséről beszélt. Az est házigazdája dr. Tálas-Tamássy Tamás volt.

Forgatás helyszíne:  JFMK

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:   Talabér Ágnes

Operatőr-vágó:   Marlok Barbara

 

"Csillaggal behintett terek" - Kisteleki Dóra grafikusművész kiállítása

(05:22) Juhász Ferenc emlékezete apa és lánya művészetében. Előadó-művészet és vizualitás. A grafikák, amelyek ablakot nyitnak a költő és a művész közös univerzumaira. Kisteleki Dóra grafikusművész kiállítása a Juhász Ferenc Művelődési Központban.

Forgatás helyszíne:  JFMK, Kiállító terem

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:   Talabér Ágnes

Operatőr-vágó:   Marlok Barbara

 

Kérdések, problémák és megoldások a családban - Beszélj úgy! - II. Szülői est

(09:41) A család, a pár és a gyermek mindig központi szerepet játszik az életben. De mit tehetünk, ha a fontos kapcsolatok sérülnek, vagy ha gyermekek elleni erőszakot tapasztalunk?

Forgatás helyszíne:  JFMK, Nagyterem

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:   Talabér Ágnes

Operatőr:   Marlok Barbara, Pataki Béla

Vágó:   Marlok Barbara

 

Testvértelepülések az oktatásért, nevelésért, ifjúságért nagydobronyi konferencia összefoglalója

(15:40) Példamutató az, ahogy a 4 testvértelepülés — Alistál, Biatorbágy, Nagydobrony, Gyergyóremete — összefog a minél jobb, korszerűbb oktatás érdekében, a közös gyökerekre építve.

Forgatás helyszíne:  Nagydobrony

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:   Túri Erzsébet

Operatőr:   Marlok Barbara, Mester László

Vágó:   Marlok Barbara

 

A gyermeki szorongások látható és láthatatlan jelei - Dr. Konta Ildikó előadásának összefoglalója

(35:00) Senki nem szeretné, hogy gyermeke féljen, szorongjon. Mégis gyakran előfordul, a legszeretetteljesebb családban is. Hogyan lehet felismerni a gyermeki szorongást? És mit lehet kezdeni vele?

Forgatás helyszíne:  JFMK, Kiállító terem

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:   Sőregi Zsuzsa

Operatőr-vágó:   Pataki Béla

 

Kárpátaljaiak Kárpátaljáért - Teljes műsor 3. rész

(49:15) A Biatorbágyi Vöröskereszt jótékonysági estet szervezett a kárpátaljai magyarság támogatására. Az est során befolyt összeggel a Nagydobronyi Gyermekotthont és a Református Líceumot támogatják. Bernáth Ferenc gitárművész műsora.

Forgatás helyszíne:  JFMK, Nagyterem

Készítette:  Völgyhíd TV, Biatorbágy

Szerkesztő-riporter:   Magai Miklós

Hangtechnikus:   Csordás Zoltán

Legfrissebb adások

A Kultúridő tartalmából • A zene világnapja másként - 3. (befejező) rész • Zenés desszert - 1. rész A zene világnapja másként - 3. rész Idén tizedik alkalommal osztották meg a hallgatósággal a közös muzsikálás örömeit a régió különböző akadályozottsággal élő fiataljai a Juhász Ferenc Művelődési Központban. Forgatás helyszíne: JFMK, Nagyterem
A Kultúridő tartalmából • Mátyás, a hadvezér Mátyás, a hadvezér Hidán Csaba előadása a Mátyás-emlékév alkalmából. Az előadás Mátyás király hadjáratairól, katonáiról és hadvezéreiről szólt. Az érdeklődők megismerkedhettek a korabeli viseletekkel, fegyverzetekkel és harceljárásokkal. Az elmélet mellett gyakorlati bemutatóra is sor került korhű
A Kultúridő tartalmából • Horgoljunk együtt! • A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület 7. Nemzetközi Fotóművészeti Kiállítása • A zene világnapja másként - 2. rész Horgoljunk együtt! Hidegebb napokon is jól esik a közös kézimunka. Ellátogattunk a Bábos házba, megnéztük, mi készül a szorgos ujjak nyomán. Forgatás helyszíne: Bábos ház Készítette: Völgyhíd

Régebbi adások